Tento článek si klade za cíl podat vysvětlení k jednotlivým typům a specializacím zařízení SIRMAN, tak aby jeho potenciální uživatel měl, co možná nejlepší představu o tom jaký model je pro jeho provoz nejvhodnější. Jako je tomu například u nářezových strojů v podobě řemínkového a šnekového pohonu.
Gravitační nářezové stroje mají uložení pojezdového stolu našikmo s úhlem nože 25°. Jsou jedny s Sirman nabízí gravitační nářezové stroje v modelových řadách: TOPAZ, MIRRA, CANOVA, PALLADIO, GALILEO, ovládání Automec a Automatica a s řemínkovým nebo INGR šnekovým pohonem. |
Vertikální nářezové stroje jsou svou charakteristikou stejné jako gravitační modelová řada. Velkou předností vertikálních nářezových strojů je speciální konstrukce pojezdového stolu včetně upevňovacího ramene, které umožňuje upevnění velkých kusů masa a uzenin a pohodlné a přesné krájení na plátky. Takovými nářezovými stroji je například modely LEONARDO, MANTEGNA a TIZIANO v provedení BS a VCS. |
Speciálním ramenem typu BS jsou vybaveny vertikální nářezové stroje MANTEGNA, TIZIANO a LEONARDO.
|
Pojezdové stoly VCO a VCS Typ VCO pojezdového stolu vertikálních nářezových stolů je konstruován s jednoduchou pojezdovou základnou a s umístěním krájené suroviny podobně jako na standardním pojezdovém stole. Specifikací je zvýšená přední a zadní část pojezdového stolu usnadňující krájení syrového masa. Typ VCS pojezdového stolu vertikálních nářezových stolů je konstruován s dvojitou mobilní |
Dalším důležitým a neopomenutelným bodem je jednoznačně příznivější cena nářezových strojů s řemínkovým pohonem oproti šnekovému pohonu. Označení INGR u nářezových strojů Sirman označuje šnekový pohon nerezového krájecího nože. Pokud se rozhodujete, s jakým pohonem nářezový stroj pořídit a nemáte specifické požadavky na šnekový pohon, rozhodně neuděláte špatně, pokud si pořídíte nářezový stroj s řemínkovým pohonem.
|
Ovládání nářezových strojů Automec a Automatica
Modely s označením Automec jsou vybaveny automatickým pojezdem, který umožňuje automatické krájení upevněné suroviny bez nutnosti manuálního posuvu pojezdového stolu obsluhou. Nářezový stroj, tak automaticky krájí bez nutnosti zásahu obsluhy v průběhu krájení. Takto je vybavena modelová řada nářezových strojů PALLADIO AUTOMEC. Nářezové stroje s označením Automatica jsou vybaveny speciálním řezným stolem NETTUNO, který umožňuje dokonalé uchycení uzenin, sýrů, zeleniny a syrového masa. Modely Automatica jsou vybaveny speciálním ovládacím panelem pro regulaci tří úrovní velikosti průměru krájené uzeniny nebo sýra a tří rychlostí pojezdu pojezdového stolu. Další volbou je počet plátků, po jejichž nakrájení, se nářezový stroj automaticky zastaví. Takto je vybavena modelová řada nářezových strojů PALLADIO a GALILEO. |
|
Nářezové stroje s označením TOP mají speciální vybavení spočívající s rozdílným použitým materiálem při výrobě vybraných komponent. Modely TOP jsou vybaveny:
|
Nářezové stroje s označením TOP mají speciální vybavení spočívající s rozdílným použitým materiálem
|
Nerezový nůž s rovným ostřím je standardně montován do všech nářezových strojů. Nerezový nůž je určen pro běžné krájení:
Obvykle je průměr nože udáván přímo v typovém označení nářezového stroje. |
Teflonový nůže lze použít univerzálně podobně jako nůž nerezový s hladkým ostřím. Navíc je ideální pro krájení všech druhů tvrdých a poloměkkých sýrů, které je třeba předem dostatečně předchladit. |
Nerezový nůž se zubatým ostřím je primárně určen pro krájení chleba, sýra a mraženého masa (-2°C). Standardně je nůž dodáván s nářezovým strojem MIRRA 250 C STAC. CE. Na objednávku je možné nůž dodat samostatně, či inslatovat přímo do nářezového stroje při jeho výrobě.
|
Složení mlecí hlavy mlýnků SIRMAN ENTERPRISE: 1x šajba + 1x nůž 1/2 UNGER: 1x ledvinka + 1x nůž + 1x šajba UNGER: 1x ledvinka + 1x nůž + 1x šajba + 1x nůž + 1x šajba |
Všechny modely mlýnku na maso značky Sirman jsou vybaveny šnekovým pohonem mlecího šneku. Tato technologie zajišťuje bezporuchový chod mlýnků a kontinuální výkon v průběhu mletí. |
Mlýnky na maso jsou standardně vybaveny jednou šajbou a jedním nožem. Modely TC 12 - TC 22: jsou standardně vybaveny šajbou 4,5 mm. Jako příslušenství je možné k mlýnkům doobjednat: |
Modely ICE s chlazenou mlecí hlavou. Vybrané modely mlýnků na maso je možné objednat s chlazenou mlecí hlavou a podávacím hrdlem, které umožňují chlazení masa v průběhu mletí. Systém ICE je dostupný u modelové řady: BARCELLONA TC a NEVADA TC. |
Provedení STONEHENGE a STONEHENGE Plus Speciální úprava STONEHENGE a STONEHENGE PLUS je učena pro následující řady nářezových strojů: |